В Одеській області підтвердили витік нафти

Читать на русском
ДЕІ підтвердила витік нафти у морському порту Чорноморська в Одеській області. Екологи виявили, що вміст нафтопродуктів в акваторії порту перевищує нормуу у майже 4 рази.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державна екологічна інспекція підтвердила витік нафти у морському порту Чорноморська в Одеській області. Екологи виявили, що вміст нафтопродуктів в акваторії порту перевищує норму у майже 4 рази.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що загальна площа забруднення склала приблизно 490 квадратних метрів. Водночас, співробітники ДЕІ зафіксували, що сліди витоку нафтопродуктів, ймовірно із судна «Аметист», хтось хотів навмисно приховати.

«Було помітно, що хтось хотів приховати ці сліди за допомогою сорбенту. Проби води, які були взяті інспекторами, показали, що рівень забрудненості нафтопродуктами перевищує норму в 3,8 рази», - заявив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Він зауважив, що про аварію в Чорноморську інспектори дізнались з засобів масової інформації.

«26 листопада вночі зі ЗМІ стало відомо, що це судно (буксир «Аметист» - ред.) почало тонути і з нього стався витік нафтопродуктів. В телефонному режимі керівництво ДЕІ Одеської області зв’язалося з АМПУ і там заперечили цей факт. На ранок ми офіційно звернулись до ДП «АМПУ» та його Чорноморської філії з проханням терміново допустити інспекторів до спільного обстеження акваторії Чорного моря в місці аварії буксиру. Однак, на підприємстві лист ДЕІ проігнорували. А капітан Чорноморського морського порту, до якого ДЕІ також надсилала запит, відповів про відсутніть зазначених порушень», - підкреслив еколог.

Він додав, що, за фактом неповідомлення АМПУ про випадок забруднення, ДЕІ звернулась до Нацполіції, ДБР та Одеської обласної прокуратури стосовно відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час надзвичайної ситуації, ймовірно із судном «Аметист», у порту Чорноморська стався розлив нафтопродуктів, який Адміністрація морських портів України свідомо приховала від Державної екологічної інспекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: