Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити умови для використання українських газових сховищ та нафтотранспортної системи для зберігання в митному режимі

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити умови для використання українських газових сховищ та нафтотранспортної системи для зберігання природнього газу та сирої нафти в митному режимі митного складу.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Міненергетики
  • https://www.ukrtransnafta.com/ukrtransnafta-vidkrila-mitni-skladi-na-bazi-naftotransportnoi-sistemi/

Результат

Щодо зберігання природного газу. З листа Міненергетики від липня 2021 року стало відомо, що на базі 10 сховищ АТ «Укртрансгаз» створені організаційно-правові можливості для функціонування митного режиму «митний склад». Зазначений митний режим надає можливість замовникам послуг зберігати природний газ в підземних сховищах України в митному режимі «митний склад» протягом 1095 днів без сплати податків та митних зборів. Варто зазначити, що газові сховища використовували для зберігання природного газу в режимі митного складу задовго до призначення уряду Шмигаля.

Щодо зберігання сирої нафти. За інформацією АТ «Укртранснафта» від серпня 2021 року, АТ «Укртранснафта» спільно з Міністерством фінансів України, Держмитслужбою та Енергетичною митницею розробили низку змін та доповнень до відповідних наказів Міністерства фінансів, що дозволяє товариству надавати послуги зі зберігання нафти на потужностях нафтотранспортної системи України (НТС) в режимі «митний склад». Статус митного складу отримали два об’єкти НТС: резервуарний парк Морського нафтового терміналу «Південний» та магістральний нафтопровід «Лисичанськ – Кременчук». Відтепер замовники послуг можуть зберігати нафтовий ресурс на цих об’єктах в режимі «митний склад» до 1095 днів.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».