В ОПУ пояснили важливість перемоги Санду на виборах в Молдові

Читать на русском
Перемога Маї Санду на виборах в Молдові дозволить перезавантажити українсько-молдовське партнерство.
president.gov.ua

Перемога Майї Санду на виборах президента Молдови відкриває вікно можливостей для перезавантаження українсько-молдовських відносин.

Про це заступник голови Офісу президента, дипломатичний радник президента України Ігор Жовква написав у своїй колонці на сайті «Європейської правди» в понеділок, 16 листопада.

Вибори в Молдові: що зміниться після приходу до влади «проєвропейського» президентаРезультати президентських виборів – це лише перший етап перезавантаження еліт, проте орієнтації на Москву більше не буде.

«Результати президентських виборів в Молдові відкривають вікно можливостей для справжнього перезавантаження партнерства. Перш за все, мова йде про активізацію політичного діалогу на рівні глав держав - тому ми повинні зробити такий діалог постійним. Наприклад, можливо, варто спільно з молдовськими партнерами розглянути варіант початку щорічних зустрічей у форматі Президентської ради», - повідомив Жовква.

За його словами, також слід об'єднати зусилля для відновлення динаміки торговельно-економічного співробітництва, що зазнала негативний вплив через пандемію коронавірусу.

«З цією метою необхідно ініціювати проведення чергового засідання міжурядової українсько-молдовської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Переконаний, що співголова української частини комісії, віцепрем'єр Олексій Резніков зможе вже найближчим часом узгодити модальності такого засідання з молдовським колегою», - додав Жовква.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський привітав кандидата в президенти Молдови Маю Санду з перемогою на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: