У світі потреба в гуманітарній допомозі зросла на 40% – ООН

Читать на русском
Через пандемію коронавірусу потреба в гуманітарній допомозі в 2021 році в світі збільшиться на 40 відсотків.
фото ООН

У зв'язку з пандемією коронавірусу в 2021 році гуманітарної допомоги в світі потребуватимуть 235 млн осіб. Це на 40% більше, ніж у 2020 році.

Про це в своїй доповіді заявив заступник генерального секретаря ООН, координатор надзвичайної допомоги Марк Лоукок, повідомляється на сайті відомства.

В ООН розповіли, скільки людей на планеті живуть у рабствіПонад 40 мільйонів жителів планети є жертвами сучасних форм рабства, при цьому 71 відсоток з них – це жінки та дівчатка.

За його словами, в наступному році на гуманітарну допомогу потрібно безпрецедентна сума - 35 млрд доларів для надання підтримки жителям 56 країн світу, які постраждали в ході конфліктів, стихійних лих і пандемії. У числі реципієнтів - жителі України.

Гроші будуть використовуватися для забезпечення продовольством голодуючих, надання медичної допомоги хворим, а також захисту біженців і переміщених осіб, зазначили в організації.

Марк Лоукок звернувся до донорів із закликом про надання добровільних внесків на гуманітарну діяльність ООН.

Так, в 2021 році ООН спільно з партнерськими організаціями має намір надати допомогу 160 млн осіб з числа найбільш уразливих груп.

Для України на гуманітарну допомогу ООН запросила у донорів 168 млн доларів. Найбільшу суму - 1,3 млрд доларів - ООН хоче направити на проєкти в Афганістані.

Нагадаємо, Рада хоче розширити повноваження обласних держадміністрацій з оформлення гуманітарних вантажів.

Раніше в ООН запропонували списати бідним країнам борги через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: