В ООН оцінили вплив карантину на викиди парникових газів

Читать на русском
Промисловий спад, який стався через пандемію коронавірусу, не призвів до зниження рекордних рівнів вмісту парникових газів в атмосфері.

Промисловий спад, який стався через пандемію коронавірусу, не призвів до зниження рекордних рівнів вмісту парникових газів в атмосфері.

Про це йдеться в доповіді Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО).

За інформацією, попри очікування, викиди знизилися лише трохи.

За оцінками ВМО, протягом найбільш інтенсивного періоду зупинки роботи підприємств щоденні викиди CO2 в усьому світі, можливо, скоротилися на величину до 17% через ізоляцію населення.

Пандемія коронавірусу: в яких країнах запроваджували режим надзвичайної ситуаціїНадзвичайну ситуацію через коронавірус було запроваджено в Латвії, Іспанії, Португалії, Франції, Італії, Ізраїлі.

Попередні оцінки вказують на скорочення річних глобальних викидів за 2020 рік у діапазоні від 4,2 до 7,5%. У глобальному масштабі таке скорочення викидів не призведе до зниження викидів CO2 в атмосферу. Рівень CO2 продовжуватиме зростати, хоча й трохи зниженими темпами (на 0,08-0,23 млн на рік менше). Це цілком укладається в природну міжрічну мінливість в 1 млн.

«Це означає, що у короткостроковій перспективі не можна відрізнити вплив пов'язаного з COVID-19 режиму ізоляції від природних коливань», - йдеться в доповіді.

За даними ВМО у 2019 році відбувся ще один стрибок зростання рівня двоокису вуглецю, і середньорічний показник у світі перевищив значний поріг у 410 млн зростання триває і у 2020 році.

«Двоокис вуглецю залишається в атмосфері століттями, а в океані ще довше. Останній раз порівнянна концентрація CO2 на Землі була 3-5 мільйонів років тому, коли температура повітря була на 2-3 градусів вищою, а рівень моря - на 10-20 метрів вищим, ніж зараз. Але тоді на Землі не було 7,7 млрд жителів», - сказав генеральний секретар ВМО професор Петтері Таалас.

Нагадаємо, ООН пропонує списати бідним країнам борги через пандемію.

Також відзначимо, ООН виділить 100 млн доларів на боротьбу з голодом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: