Генасамблея ООН проведе спецсесію через пандемію

Читать на русском
Генасамблея ООН 3-4 грудня збереться на спеціальну сесію через виклики пандемії коронавірусу.
UN Photo/E

Генасамблея ООН 3-4 грудня збереться на спеціальну сесію через виклики пандемії COVID-19. Доповідачі виступлять в онлайн-режимі.

Про це повідомляється на сайті ООН.

Боротьба з COVID-19: чи врятує вакцинація від пандеміїЕфективність вакцинації можна буде оцінити після того, як її проведуть у США, вважає експерт.

«Пандемія COVID-19 стала не тільки самим глобальною кризою в галузі охорони здоров'я за всі 75 років з моменту створення ООН. Вона також перетворилася на гуманітарно соціально-економічну кризу, охопивши сфери безпеки і прав людини», - сказано в повідомленні.

У сесії візьмуть участь глави держав, урядів, профільних відомств з понад 150 країн світу, генсек ООН, президенти Генасамблеї, Економічної і соціальної ради (ЕКОСОР), глава ВООЗ, та інші представники міжнародних організацій.

Очікується, що Україну представить на засіданні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як повідомляється, 3 грудня в ООН пройдуть загальні дебати для обміну досвідом. А 4 грудня запланований інтерактивний діалог - серія тематичних панелей про ключові аспекти впливу пандемії COVID-19 і реагування на них.

Зокрема, планується обговорити реагування з боку ООН в гуманітарній сфері і галузі охорони здоров'я, виготовлення вакцини, а також соціально-економічний вплив в глобальному вимірі.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що на тлі пандемії в світі потреба в гуманітарній допомозі в 2021 році зросла на 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: