Венедіктова пропонує позбавити Раду можливості звільняти генпрокурора

Читать на русском
Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова запропонувала народним депутатам прийняти закон, який би унеможливлював звільнення генпрокурора Верховною радою.
Фото: 24 канал

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова запропонувала народним депутатам прийняти закон, який би унеможливлював звільнення генпрокурора Верховною радою.

Про це Венедіктова заявила в ефірі телеканалу «1+1», пише Інтерфакс.

«У мене є гарна ідея законопроєкту. У нас дійсно повинен бути незалежний генеральний прокурор. Президент повинен внести кандидатуру в зал, парламент повинен підтримати цю кандидатуру, а зняти з політичних мотивів не може. Можемо взяти як аналогію керівника НАБУ і керівника САП. Адже коли у генпрокурора є гарантії професійної свободи, то він може робити усе, що завгодно», - зауважила Венедіктова.

Водночас вона наголосила, що цим законопроєктом не хоче «цементувати» себе на посаді – пропозиція стосуватиметься її наступника.

Венедіктова додала, що у такої ідеї може бути підтримка у парламенті.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що очільниця Офісу генпрокурора зірвала плани НАБУ та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

Наші аналітики нарахували у Ірини Венедіктової 33 обіцянки, з яких вона виконала вже 13. Ще 15 нині знаходяться у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: