Шмигаль підтвердив ймовірність локдауну в січні

Читать на русском
Україна зможе обійтися без тотального карантину в грудні. Зараз влада розглядає можливість локдауну в січні.
фото REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Україна зможе обійтися без тотального карантину в грудні. Зараз влада розглядає можливість локдауну в січні.

Про це глава Кабміну повідомив в ході години запитань до уряду у Раді в п'ятницю, 4 грудня.

Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнахТривалість локдауну в Британії становила 110 днів, у Франції – 87 днів. В Україні весняний локдаун і карантин вихідного дня тривали 108 днів.

«Сьогодні міністр охорони здоров'я заявив про те, що медична система витримує в грудні навантаження, хоча воно дуже високе, і дуже складно працювати медикам. Такі прогнози МОЗ дають нам можливість більш точно прогнозувати дати можливих зимових канікул заради безпеки. Отже, розглядається варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше, ніж на початку січня», - сказав Шмигаль.

За його словами, у разі локдауну в Україні транспорт буде працювати.

«І авіакомпанії, і залізниця, і міський транспорт закривати не планується навіть при більш жорсткому обмеженні карантинному. Всі наукові дослідження показують, що транспорт не є основним джерелом активного поширення цієї пандемії», - підкреслив Шмигаль.

Крім того, він пообіцяв, що Кабмін представить конкретику щодо посилення карантину 9 грудня а саме - в середу на урядовому засіданні.

Нагадаємо, сьогодні глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в грудні, швидше за все, локдаун запроваджувати не будуть. Карантин можуть посилити на початку січня на три тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: