У «Слузі народу» назвали нову умову для впровадження локдауну

Читать на русском
Впровадження повного локдауна в Україні залежить від кількості заповнених місць у лікарнях.Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

Впровадження повного локдауна в Україні залежить від кількості заповнених місць у лікарнях.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі каналу Україна 24.

За його словами, система охорони здоров'я України не витримає, якщо одночасно будуть зайняті до 40 000 ліжок у лікарнях, які підготовлені для хворих на COVID-19, - і для попередження колапсу потрібно буде вводити жорсткий карантин (локдаун).

Нардеп від фракції Слуга народу поскаржився, що карантин вихідного дня «не дав очікуваних результатів», і за останній тиждень у стаціонарах було зайнято вже до 28 000 ліжок із 52 000 нібито доступних (зі слів голови МОЗ Максима Степанова).

«Ланцюг (заражень), на жаль, не зупинилася, не розірвався, але хоча б система має такий stand by. Якщо завантаженість ліжок зростатиме, якщо це буде 35-40 тисяч ліжок, то це перший показник, що треба впроваджувати локдаун», - заявив Радуцький.

Коли це може статися, він не береться прогнозувати. Нардеп нагадав, що влада зобов'язана попередити про введення локдауна за тиждень до цього.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні діагностували 14 496 нових випадків коронавірусу, а одужали 15 372 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: