Набув чинності закон про Державний аграрний реєстр

Читать на русском
В Україні з 4 грудня набув чинності закон про функціонування Державного аграрного реєстру.
ar.gov.ua

В Україні з 4 грудня набув чинності закон про функціонування Державного аграрного реєстру і вдосконалення державної підтримки сільгоспвиробників.

Закон був опублікований 3 грудня парламентській газеті «Голос України». Він набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Держпідтримка аграріїв: хто отримав найбільше дотацій у 2017-2019 рокахУ 2020 році на підтримку АПК у держбюджеті закладено 4,2 млрд грн. Ми подивились, як планують розподілити гроші та кому діставались найбільші дотації протягом попередніх років.

Документ створює правову базу для заснування та функціонування аграрного держреєстру, як державної інформаційної системи збору, обліку, зберігання, обробки і надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції

Також законом передбачено вдосконалення системи державної підтримки сільського господарства, зняття адміністративних бар'єрів та додаткових витрат для агрокомпаній при отриманні державної допомоги.

Документ визначає принципи, на основі яких надаватиметься державна підтримка сільгоспвиробникам. Серед таких: прозорість, публічність, цільове використання коштів.

Також закон розширює коло потенційних отримувачів державної підтримки. Зокрема, передбачається можливість підтримки підприємств, які займаються аквакультурою, ведуть органічне виробництво, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди і ягоди.

Разом з тим законом виключаються положення про державне регулювання цін на сільгосппродукцію і державних заставних закупівель зерна.

Нагадаємо, раніше міністр економіки Ігор Петрашко повідомляв, що на погашення боргів перед аграріями направили півмільярда.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: