На погашення боргів перед аграріями направили пів мільярда – Петрашко

Читать на русском
Кабмін направив понад 0,5 млрд грн на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік у рамках часткової компенсації при покупці сільгосптехніки.

Кабінет міністрів направив понад пів мільярда гривень на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік.

Про це повідомив міністр економіки Ігор Петрашко, передає пресслужба міністерства у вівторок, 26 травня.

Держпідтримка аграріїв: хто отримав найбільше дотацій у 2017-2019 рокахУ 2020 році на підтримку АПК у держбюджеті закладено 4,2 млрд грн. Ми подивились, як планують розподілити гроші та кому діставались найбільші дотації протягом попередніх років.

За його словами, уряд почав фінансування бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» в 2020 році за направленням «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки і обладнання вітчизняного виробництва».

«Мінекономіки наказами від 22.05.2020 №936 та №937 затвердив розподіл коштів в розмірі 555 млн грн між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку і обладнання в жовтні і листопаді 2019 року», - повідомив Петрашко.

Всього сума заборгованості за цією програмою становила 564 млн грн. Останні 9 млн грн будуть затверджені до сплати в найближчим часом, додали в Мінекономіки.

Гроші отримають 4102 аграрія, які за вказаний період отримали 14 756 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,7 млрд грн, додав міністр.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли, коли законопроект про відшкодування ПДВ аграріям набуде чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: