В ОП розповіли, коли законопроєкт про відшкодування ПДВ аграріям набере чинності

Читать на русском
Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1210) набуде чинності найближчим часом.

Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1210) набуде чинності найближчим часом.

Про це написала заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів у Facebook.

За її словами ухвалений законопроект дозволить реформувати Державну податкову службу, що підвищить прозорість та керованість її роботи.

«Перетворення структури ДПС до єдиної юридичної особи – рішення, яке назріло роками і яке є частиною реформи фіскальних органів в співпраці з Міжнародним валютним фондом», - зазначила вона.

Законопроект також передбачає прощення адміністрування податків, врегулювання спірних норм між податковими органами та платниками податків, відповідальність податкових органів за їх неправомірні дії.

Також серед інших важливих норм Ковалів назвала такі:

  • стимулювання додаткових інвестицій через зменшення податкового навантаження з податку на прибуток і розширення можливості для застосування прискореної амортизації основних засобів.

  • імплементація положень плану BEPS щодо боротьби з розмиванням податкової бази

  • зменшення штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних,

Крім того законопроектом передбачено скасування положення щодо відміни відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку.

«Виклики для бізнесу, пов’язані з пандемією Covid-19, потребують відповіді і від фіскальних органів. Саме тому у найкоротші терміни планується внести до Парламенту законодавчі ініціативи, що дозволять додатково спростити адміністрування податків; врегулювати терміни запровадження нових фіскальних інструментів виходячи з економічної ситуації, пов’язаної з карантинними обмеженнями в Україні, зменшити розміри штрафів за податкові правопорушення та однозначності і прозорості їх застосування», - зазначила Ковалів.

Нагадаємо, законопроект про скасування так званих «соєвих правок» вже три місяці чекає на підпис президента України, хоча Володимир Зеленський обіцяв за можливості допомогти аграріям ще до нового року.

Як відомо, законопроект N 1210 був ухвалений парламентом 16 січня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: