РФ намагається змінити процес переговорів по Донбасу – Україна в ТКГ

Читать на русском
Росія намагається змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі і відмовитися від нормандського формату під час переговорів.
ukrinform.ua

Росія намагається змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі і відмовитися від нормандського формату.

Про це заявила українська делегація в ТКГ у четвер, 3 грудня.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

Як повідомляється, замість нормандського формату Росія пропонує перейти до дискусії між Україною та представниками ОРДЛО. Таким чином, РФ намагається легітимізувати представників «ЛДНР» шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики, зокрема ООН, роблять висновок в українській делегації.

«Результатом реалізації цього задуму може стати одностороннє визнання РФ так званих «ЛНР» і «ДНР» або загроза такого визнання. Це означає, що тиск на вище військово-політичне керівництво України, яке керівництво РФ намагалося проводити протягом року після Паризьких домовленостей, не вдався», - сказано в заяві.

В українській делегації також додали, що керівництво РФ перейшло до відвертого шантажу міжнародного співтовариства і, перш за все, Франції та Німеччини, намагаючись «дискредитувати їх роль як активних і послідовних учасників нормандського формату».

«Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок в сторону повної зневаги міжнародним правовим полем і переходу в стан повної ізоляції з боку міжнародного співтовариства», - підсумували в ТКГ.

Нагадаємо, раніше в ТКГ відреагували на спроби бойовиків замінувати позиції ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: