Адміністрація Байдена готується «оголосити війну» глобальній корупції

Читать на русском
Одним із першочергових завдань адміністрації обраного президента США Джо Байдена буде боротьба з корупцією, як всередині країни, так і в глобальних масштабах.
Фото з відкритих джерел

Одним із першочергових завдань адміністрації обраного президента США Джо Байдена буде боротьба з корупцією, як всередині країни, так і в глобальних масштабах.

Про це повідомляє Foreign Policy.

«Джо Байден зосередить першочергову увагу в роботі своєї адміністрації на репресивних заходах проти незаконних схем фінансування і всередині США, і за кордоном, що може мати глибокі наслідки для антикорупційних зусиль по всьому світу», - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що під час перебування в Білому домі в адміністрації Обами на посаді віцепрезидента Джо Байден очолював зусилля з протистояння корупції й клептократії та неодноразово обіцяв повернутися до цього вже на президентській посаді.

Також він неодноразово підкреслював, що іноземні гроші невідомого походження загрожують цілісності виборів у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: