В Україні набув чинності закон про штрафи за відсутність маски

Читать на русском
В Україні з суботи, 21 листопада, набув чинності закон, який вводить штрафи за перебування в громадських будівлях та транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту.

В Україні з суботи, 21 листопада, набув чинності закон, який вводить штрафи за перебування в громадських будівлях та транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту.

Відповідно до закону, покарання передбачається в таких випадках за відсутність маски в громадському місці, а також за неправильне носіння маски (маска має повністю закривати нижню частину обличчя, рот та ніс).

Штраф за перше порушення складає 170 гривень. За повторне порушення громадянин заплатить 255 гривень.

Підтримка бізнесу на карантині: чи діють програми для підприємцівПрограма доступних кредитів може стати у пригоді рефінансування наявного боргу, однак більшість підприємців навіть не звертається по ці позики, вважає експерт.

При чому заплатити штраф потрібно буде відразу на місці вчинення правопорушення. Закон не передбачає необхідність передачі протоколу до суду перед накладенням штрафу, як це було раніше. Сплатити штраф можна буде за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.

Штрафи за відсутність маски можуть накладати органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Закон вимагає носити маски в будь-яких громадських місцях, до яких відносяться всі заклади харчування, спортивні заклади, громадський транспорт. Оскаржити штраф можна в суді протягом 10 днів.

Також ми писали про те, за яких умов в Україні можуть запровадити локдаун.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: