Коронавірус в Україні: Кіровоградська область отримає найменше нових апаратів ШВЛ

Читать на русском

Міністерство охорони здоров’я у листопаді розподілило між областями 100 апаратів штучної вентиляції легень, закуплених коштом Фонду боротьби з COVID-19. Найбільше їх отримають лікарні Києва, Дніпропетровської та Харківської областей – по сім. Раніше «Слово і діло» досліджувало, скільки апаратів ШВЛ є у кожній області станом на 1 жовтня 2020 року. Пропонуємо подивитись, як змінилась ситуація в регіональних лікарнях після перерозподілу приладів.

Загалом спочатку МОЗ планувало закупити понад 840 апаратів ШВЛ, але згодом з’ясувалося, що такої потреби немає, і зупинилися на 200-х. Першу партію у 100 штук придбали у вересні та розподілили за запитами регіонів.

Найбільше нових апаратів ШВЛ, закуплених коштом Фонду боротьби з COVID-19, поїдуть до Києва, Харківської та Дніпропетровської областей.
Скільки апаратів ШВЛ в лікарнях УкраїниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Тим часом, «Слово і діло» звернулося до кожної обладміністрації, щоб уточнити, скільки апаратів ШВЛ є на місцях. З’ясувалося, що найбільше – у лікарнях та медзакладах Харківської та Запорізької областей.

Після перерозподілу закуплених за бюджетні кошти нових приладів, ці дві області утримують першість. До Харківської області відправлять ще 7 апаратів і загалом їхня кількість в лікарнях та медзакладах регіону становитиме 829 штук. У Запорізькій області додалися 4 апарати до загальної кількості у 621 штуку.

Досі нам не відповіли про кількість приладів ШВЛ у Дніпропетровській обладміністрації. Волинська ОДА взагалі не надала відповідь. У Дніпропетровській області цьогоріч закупили 82 апарати і ще 7 додалися після розподілу. Волинська область отримає 2 нових апарати ШВЛ.

Тільки 144 пристрої подачі кисню є у Хмельницькій області, де після останніх держзакупівель додасться 4 нових апарати. У Закарпатській області – 101 апарат ШВЛ, після перерозподілу МОЗ додалися ще 3 штуки.

Раніше «Слово і діло» писало, що на забезпечення киснем ліжкового фонду у лікарнях уряд виділить додатково 895 млн грн.

Також ми повідомляли, що німецька армія передала українським військовим гуманітарну допомогу для протидії поширенню коронавірусу на загальну суму 130 тисяч євро. Зокрема, 20 нових мобільних апаратів ШВЛ доправили у головний військовий клінічний госпіталь Міністерства оборони України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: