Місцеві вибори: поліція відкрила 11 кримінальних проваджень

Читать на русском
Впродовж минулої доби, 22 листопада, до поліції надійшло 407 повідомлень про порушення виборчого процесу. За 11 з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження.
Фото: УНІАН

Впродовж минулої доби, 22 листопада, до поліції надійшло 407 повідомлень про порушення виборчого процесу. За 11 з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що в день виборів повідомлення про порушення виборчого законодавства надходили до органів Нацполіції у Дніпропетровській (206), Львівській (46), Полтавській(41), Рівненській(34), Миколаївській (26), Донецькій(15), Запорізькій (14), Закарпатській(12), Черкаській (11) та Кіровоградській(2) областях.

Ці повідомлення стосувалися фотографування виборчого бюлетеня або виборчої документації (177), незаконної агітації (36), підкупу виборців (20), конфлікту (13), знищення або псування бюлетеня або іншої виборчої документації (12), фальсифікації виборчих документів (8), незаконного опитування (4), конфліктів між членами ТВК (3) та спроби винесення виборчого бюлетеня (3).

Упродовж доби до ЄРДР унесено відомості щодо 11 кримінальних проваджень, з них 5 – щодо фальсифікації, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, 2 – щодо підкупу виборців і по одному щодо порушення таємниці голосування, хуліганства та підроблення документів, штампів і бланків.

Нагадаємо, 22 листопада в 11 містах України пройшов другий тур виборів мера.

Спостерігачі зафіксували нечисленні порушення виборчого процесу, серед яких спроби сфотографувати бюлетень та недостатню кількість урн і кабінок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: