Відтермінування РРО: експерт пояснив, чому протести підприємців триватимуть

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

У вівторок, 1 грудня, Верховна рада відклала запровадження касових апаратів для ФОПів. Документ відтерміновує до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для підприємців, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін відзначив, що детінізація економіки здебільшого стосується малих підприємців, а не великих гравців, тому ситуація лишиться напруженою.

«Одна з ключових причин ‒ не те, що «спрощенці» не зацікавлені сплачувати податки, ситуація пов’язана із тим, що в нас зараз криза з коронавірусом, яка має економічні наслідки і для тих хто працює. Так само є частина людей, в яких виникає питання, чому виводити економіку із тіні починають саме з них, а не з великих офшорів. Тобто, підприємці незадоволені, що ситуація політизується, тим паче в умовах кризи», ‒ сказав Якубін.

Політолог додав, що протестувальники ще від самого початку вимагали звернути увагу саме на політичний момент.

Підтримка ФОПів: чи врятує підприємців 8 тисяч гривень від державиВ умовах економічної кризи раціональний перерозподіл фінансових ресурсів та витрат дав би більше користі малим підприємцям, аніж одноразові виплати.

«Я думаю, що така боротьба має починатися із ключових гравців. ФОПи тут не є причиною. Чи заспокоївся протест – це велике питання», ‒ додав він.

Якубін вважає, що протести підприємців триватимуть і далі.

«Підприємцям не подобалося багато пропозицій, які були винесені в закон. В принципі, те, що Верховна рада ухвалила рішення про відтермінування, як мінімум, це заспокоїть частину людей. В цілому, це буде сприяти певній деескалації», ‒ відзначив експерт.

Нагадаємо, підприємці знову протестували під стінами Верховної ради.

Раніше президент подав законопроєкт про відтермінування касових апаратів для ФОПів.

Як відомо, 17 листопада Верховна рада провалила законопроєкт №4313-д про відтермінування касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

«Слово і діло» розповідало, як користуватися програмним РРО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: