У Генасамблеї ООН схвалили проект резолюції щодо прав людини в Криму

Читать на русском
Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проект оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.
Фото з відкритих джерел.

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проект оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС України.

Україна запросила країни ЄС на саміт Кримської платформиМіністерство закордонних справ запросило країни Європейського Союзу взяти участь в установчих зборах Кримської платформи, проведення яких заплановане на першу половину наступного року.

Оновлений документ підготували на основі двох останніх доповідей генсека ООН, у яких йдеться про численні факти масових порушень прав людини на окупованих територіях.

У проекті резолюції також міститься заклик до посилення взаємодії, зокрема, в рамках міжнародних платформ, для тиску на Росію з метою змушення її до виконань міжнародних зобов'язань.

Крім того, в резолюції вимагають від Росії негайного припинення вчинення грубих порушень прав людини та забезпечити безперешкодний доступ на територію Криму представникам Моніторингової місії ООН та СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, очікується, що оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму винесуть на голосування Генасамблеї ООН до кінця 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: