На боротьбу з COVID в школах в бюджеті-2021 закладено мільярд – Шкарлет

Читать на русском
У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 1 мільярд гривень на боротьбу з коронавірусом у школах.
mon.gov.ua

У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 1 мільярд гривень на боротьбу з коронавірусом в установах освіти.

Про це повідомив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в Telegram у вівторок, 1 грудня.

Видатки держбюджету на 2021 рік: що передбачає новий проєкт до другого читанняНайбільше коштів заплановано виділити на соціальні питання, підтримку економіки, медицини та освіти. Видатки на нацбезпеку та оборону майже не збільшились.

За його словами, на наступний рік передбачена нова субвенція для навчальних закладів на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету-2021 на ці цілі закладено 1 мільярд гривень.

«Зараз ми продовжуємо роботу над тим, щоб захистити всіх учасників освітнього процесу і зменшити ризик захворювання на коронавірус в навчальних закладах. З ініціативи Міносвіти та підтримки уряду в 2020 році виділено майже 540 млн грн для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь; дозволено використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів індивідуального захисту», - розповів Шкарлет.

Він також додав, що в проєкті держбюджету на 2021 рік загальні витрати на освіту становлять 6,6% від ВВП - 295,6 млрд грн.

«Вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для педагогів в наступному році. На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. Постійно веду переговори з Мінфіном і звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на більш пізній термін подальше збільшення ще на 8,4%», - написав Шкарлет.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ повідомив, що в проєкті бюджету на наступний рік не заклали гроші на підвищення зарплат лікарів.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які зарплати у міністрів і чиновників Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: