У Нацслужбі здоров'я озвучили рівень зарплат українських лікарів

Читать на русском
Найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів спеціалізованої медичної допомоги зафіксовано в Луганській області - 10,8 тис. грн та Києві - 10,4 тис. грн.

Українські лікарі отримують по 9 тисяч гривень на місяць за станом на 2020 рік.

Про це повідомляє у понеділок, 30 листопада, Національна служба здоров'я.

При цьому керівники медустанов отримують в середньому 23,5 тисячі грн, середній медперсонал - 7,5 тисячі грн, а молодший - 6,1 тис. грн.

Найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів спеціалізованої медичної допомоги зафіксовано в Луганській області - 10,8 тис. грн та Києві - 10,4 тис. грн. Найнижчі в Одеській області - 7,3 тис., Рівненській - 7,5 тис. грн та в Хмельницькій - 7,8 тис. грн.

«Є випадки, коли витрати на оплату праці лікаря в одній з лікарень прифронтової зони становлять в середньому 73 тис. грн... Адміністрація підвищила зарплати, аби утримати фахівців», - підкреслює НСЗУ.

Безпека лікарів під час пандемії: як регіональна влада піклується про медиківМедичне страхування на випадок захворювання COVID-19 для лікарів та медпрацівників забезпечили не всі ОДА та не на весь період пандемії.

У Нацслужби відзначають, що у деяких клініках рівень зарплат значно перевищує середній по галузі. Так, в Хмельницькій інфекційній лікарні середня зарплата лікаря становить 40,5 тис. грн, в Одеському обласному клінічному медцентрі - 24,8 тис. грн, в Полтавській обласній інфекційній клінічній лікарні - 24,6 тис. грн.

Водночас в медустановах первинної ланки, які уклали договори з НСЗУ, зарплата склала для керівників - 24,9 тис. грн, для лікарів - 15 тис. грн, середнього медперсоналу - 8,4 тис. грн, молодшого медперсоналу - 4, 6 тис. грн.

Крім того, середня зарплата медиків екстреної медичної допомоги становить для їхніх керівників - 28,8 тис. грн, для лікарів - 18 тис. грн, для середнього медперсоналу - 14,9 тис. грн, для молодшого медперсоналу - 7,8 тис. грн.

Також в НСЗУ заявили про те, що закладених у державному бюджеті-2021 коштів недостатньо для вакцинації і лікування українців від коронавируса.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: