Кабмін і РНБО сьогодні вирішать, чи потрібен локдаун в Україні – ОПУ

Читать на русском
Представники Кабміну і РНБО 30 листопада проведуть нараду, щоб визначитися, чи потрібно запроваджувати в Україні повний локдаун і коли.
president.gov.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського 30 листопада анонсували нараду щодо локдауну. Про результати пообіцяли повідомити українцям якомога швидше.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ в понеділок, 30 листопада.

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

Як повідомляється, у понеділок представники міністерств, які займаються боротьбою з коронавірусом, (МОЗ, МВС, Мінекономіки), а також РНБО проведуть нараду, «щоб визначитися, чи потрібно запроваджувати повний локдаун і коли».

«Про результати буде повідомлено якомога швидше, щоб проінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Зеленський, визначеність у питанні локдауну необхідна для подальших прогнозів щодо впливу пандемії на медсистему країни і економіку.

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабміні заговорили про «інтелектуальний локдаун».

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключав локдаун на Новий рік. А глава МВС Арсен Аваков виступив за якнайшвидший локдаун на 3-4 тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: