У Кабміні заговорили про «інтелектуальний локдаун» – Арахамія

Читать на русском
В Україні можуть запровадити інтелектуальний локдаун. Зараз такий варіант вивчають в Кабміні. При цьому сама ймовірність локдауну становить 90 відсотків, заявив Давид Арахамія.
фото УНІАН

В Україні можуть запровадити так званий «інтелектуальний локдаун». Такий режим буде враховувати епідситуацію в кожному окремому регіоні при встановленні тих чи інших обмежень.

Про це заявив глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

За його словами, таку можливість зараз вивчають в Кабміні.

«Імовірність повного локдауна 90%. Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно запровадити і в якому форматі. Уряд заявляє про певний інтелектуальний локдаун. Тобто, не той повний локдаун, який був навесні, а такий ... скоригований щодо реалій в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт і т.д.», - заявив Арахамія.

Нардеп також висловив думку, коли буде краще оголосити локдаун.

«У мене відчуття, що з точки зору збиткe lkz економіки, то потрібно постаратися дотягнути (не запроваджувати локдаун - ред.) до новорічних свят, оскільки в цей час і так 90% підприємств не працюють. І тоді, якщо робити повний локдаун, то в цей час втрати для економіки будуть мінімальні. Постраждає найбільше сфера обслуговування і сфера розваг, але інші підприємства постраждають в меншій мірі», - заявив він.

На думку Арахамії, можливі варіанти запровадження локдауна в Україні - «з 1 січня або з 25, 26 грудня». Однак, якщо рівень захворюваності підскочить в грудні, то жорсткий карантин можливий і раніше.

Нагадаємо, в Україні до кінця листопада діє карантин вихідного дня, який влада запровадила як альтерантіву локдауну.

При цьому в МОЗ пообіцяли, що українців попередять про локдаун за 7-10 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: