Гроші на підтримку бізнесу у разі локдауну виділять з COVID-фонду – Ковалів

Читать на русском
Гроші на підтримку підприємців у разі запровадження локдауну будуть виділені з Фонду по боротьбі з коронавірусом.
фото РБК-Україна

Кошти на підтримку підприємців у разі запровадження локдауну будуть виділені з Фонду по боротьбі з коронавірусом. Сам пакет підтримки бізнесу передбачений законопроектом президента Володимира Зеленського.

Про це повідомила заступник керівника ОПУ Юлія Ковалів ефірі телепрограми «Право на владу».

Підтримка ФОПів: чи врятує підприємців 8 тисяч гривень від державиВ умовах економічної кризи раціональний перерозподіл фінансових ресурсів та витрат дав би більше користі малим підприємцям, аніж одноразові виплати.

Вона нагадала, що президент вніс до парламенту пакет законопроектів, який стосується підтримки бізнесу у тому разі, якщо буде запроваджено локдаун.

«Обсяг цієї підтримки до кінця року, який планується надати і ФОПам, і працівникам ФОПів, і безпосередньо підприємствам, становить від 12 до 15 млрд грн», - розповіла Ковалів.

Заступник голови ОПУ вважає, що Рада повинна проголосувати ініціативу Зеленського якомога швидше. Гроші бізнесменам виділять з COVID-фонду.

«Буду звертатися до депутатів, щоб разом обговорити, щоб проголосувати цей законопроект, і до кінця року встигнути видати з ковідного фонду цей пакет підтримки бізнесу, який постраждає вуразі впровадження локдауну», - розповіла Ковалів.

Вона також повідомила, що в рамках програми кредитування «5-7-9%» вже були видані позики на суму 13,5 млрд грн.

Нагадаємо, 26 листопада Зеленський вніс в Раду законопроект про підтримку бізнесу під час карантину.

Також президент повідомив, що підприємцям, чий бізнес постраждав від посилення карантину в Україні, виплатять по 8 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: