Хворого на коронавірус повинні лікувати і без сімейного лікаря – МОЗ

Читать на русском
Українцям з COVID-19, у яких немає декларації з сімейним лікарем, також зобов'язані надати медичну допомогу.
Фото Слово і діло

Українцям з COVID-19, у яких немає декларації з сімейним лікарем, медустанови також зобов'язані надати медичну допомогу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 17 листопада.

У МОЗ уточнили, хто може розраховувати на планову госпіталізаціюЗа словами міністра, на планові госпіталізацію та операції можуть розраховувати вагітні, новонароджені та пацієнти з онкологією.

За його словами, лікувати зараженого коронавірусом повинні і без сімейного лікаря. Декларацію з ним можна буде підписати вже після одужання пацієнта.

«Якщо у вас немає сімейного лікаря, а ви захворіли на COVID-19, вам зобов'язана амбулаторія надати медичну допомогу. Навіть, якщо у вас немає сімейного лікаря», - заявив він.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов зараз також проходить лікування від коронавірусу і на собі перевіряє ефективність українського COVID-протоколу. При цьому міністр зізнався, що у нього не було декларації з сімейним лікарем.

Крім того, Степанов анонсував, що в Україні найближчим часом громадяни зможуть підписувати декларації з сімейними лікарями в онлайн-режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: