У МОЗ повідомили, чи очікувати локдаун з понеділка

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, чи запровадять повний локдаун з 30 листопада. Також він оцінив попередні результати карантину вихідного дня.
Фото Слово і діло

В Україні наступного тижня, з 30 листопада, запроваджувати локдаун поки не планують.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Інтер» 27 листопада.

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

«На наступному тижні точно ніхто не буде його запроваджувати. Ми розглядаємо різні варіанти розвитку подій, але в будь-якому випадку ми за сім-десять днів зробимо відповідне повідомлення з чітким переліком обмежень, якщо нам необхідно буде вводити жорсткі карантинні заходи», - зазначив Степанов.

Разом з тим на брифінгу в суботу, 28 листопада, Степанов оцінив попередні результати карантину «вихідного дня», який влада запровадила як альтернативу локдауну.

За словами глави МОЗ, попередні розрахунки показують, що карантин у вихідні трохи зменшив приріст нових випадків коронавірусу. Більш точний результат фахівці оцінять на наступному тижні.

«Якою мірою ми дотримувалися всіх карантинних заходів, в тому числі «карантину вихідного дня», ми побачимо вже наступного тижня, коли проаналізуємо всі цифри, які з початку таких карантинних обмежень діяли в нашій країні. Ми побачимо, чи вдалося нам збити цю ураганну динаміку зростання кількості хворих на COVID-19. Зараз ми бачимо, що, якщо виходити з тих прогнозів, математичних моделей, які були, нам дійсно вдалося дещо зупинити такий шалений ріст кількості інфікованих», - повідомив Степанов.

Нагадаємо, в Україні третій день поспіль фіксують антирекорди за кількістю хворих коронавірусів за добу.

У Кабміні заявляли, що не виключають жорсткий карантин на Новий рік. А глава МВС Арсен Аваков виступив за якнайшвидше запровадження локдауну на місяць.

При цьому в МОЗ пообіцяли, що українців заздалегідь попередять про локдаун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: