Перехід до тотального карантину: чи достатньо ресурсів для локдауну

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно запроваджувати локдаун якомога швидше. У коментарі «Слово і діло» політолог Петро Охотін відзначив, що у ситуації з коронавірусом влада змушена балансувати між негативними сценаріями.

«Насправді, у країні ресурсів немає жодних – ані для локдауну, ані для того, щоб зупинити кризу, спричинену коронавірусом. Кабмін вимушений обирати між двома негативними сценаріями й балансувати негатив. Ми бачимо, що медична система, яка розвивалася 29 років та інфраструктура, яка в нас є — фактично вичерпали свій потенціал і економічно ми не дотягуємо», — сказав Охотін.

Політолог додав, що жорсткий карантин — невідворотний, тому заходи підтримки треба забезпечити завчасно.

Аваков виступив за якнайшвидше запровадження локдауну на місяцьЛокдаун в Україні потрібно запроваджувати якомога швидше і терміном на три-чотири тижні. Таку думку висловив голова МВС Арсен Аваков.

«На мою думку, локдаун справді може зменшити кількість хворих і головне – це розробити механізм компенсацій для бізнесу та підприємств. Має бути забезпечений певний мінімум для людей та підприємців, щоб зробити збитки за це час мінімальними», — відзначив експерт.

Охотін додав, що карантин «вихідного дня» продемонстрував позитивну динаміку щодо зменшення кількості хворих й це підтверджує доцільність посилення обмежень.

«Локдаун «вихідного дня» зменшив кількість контактів між людьми, але зрозуміло, що тотальний карантин дасть більш позитивний ефект, але, звісно, карантин небезпечніший з економічної точки зору», — пояснив він.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що про жорсткий карантин поки що не йдеться, проте локдаун у період новорічних свят не виключається.

За локдаун на Новий рік раніше виступив міністр культури Олександр Ткаченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: