Сербія і Чорногорія вислали послів один одного

Читать на русском
Чорногорія оголосила посла Сербії Володимира Божовича персоною нон грата. Сербія вчинила дзеркальні заходи щодо посла Чорногорії.
прапор ЧорногоріїMontenegro-gb

Чорногорія оголосила посла Сербії Володимира Божовича персоною нон грата. Сербія вчинила дзеркальні заходи щодо посла Чорногорії Тарзана Мілошевича

Відповідні заяви опублікували пресслужби МЗС обох країн.

Так, в МЗС Чорногорії заявили, що сербський дипломат протягом довгого часу втручався у внутрішні справи Чорногорії, незважаючи на неодноразові попередження про неприпустимість такої поведінки. Зокрема, мова йде про слова Божовіча про легітимність Скупщини в Подгориці 1918 року.

МЗС Чорногорії негативно відреагувало на висловлювання посла, оголосило Володимира иперсоною нон-гранта і попросило його виїхати з Чорногорії.

Через кілька годин МЗС Сербії оголосило персоною нон грата посла Чорногорії в Бєлграді Тарзана Мілошевича, керуючись принципом взаємності. Сербське міністерство закордонних справ наказало дипломату покинути країну протягом 72 годин.

Як відомо, Подгорицькою скупщиною називають збори народних представників Чорногорії в листопаді 1918 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна хоче змінити посла в США. Глава МЗС запропонував на цю посаду колишню главу Мінфіну Оксану Маркарову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: