Україна запросила Чорногорію приєднатися до Кримської платформи

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України запросило Чорногорію долучитися до Кримської платформи.
Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України запросило Чорногорію долучитися до Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова провела зустріч з послом Чорногорії Драгіцею Понорац, під час якої українська дипломатка запросила Чорногорію приєднатися до Кримської платформи.

«Перша заступниця міністра висловила вдячність за підтримку Чорногорією суверенітету та територіальної цілісності України та поінформувала про порушення прав людини і мілітаризацію Криму з боку РФ. Вона також представила бачення України щодо започаткування ініціативи «Кримська платформа» і запросила чорногорську сторону долучитися до її роботи», - повідомили в МЗС.

В свою чергу, Понорац заявила, що Чорногорія займає чітку позицію щодо невизнання тимчасової окупації українського півострова, активно підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України, а також приєднується до санкційної політики ЄС щодо Росії.

Нагадаємо, перший міжнародний саміт Кримської платформи щодо деокупації півострова може відбутися 21 травня 2021 року в Києві.

Взяти участь в роботі Кримської платформи готові США, Великобританія і Туреччина. Крім того, Словенія також підтримала ідею створення Кримської платформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: