Україна вирішила змінити посла в США: названо ім'я кандидата

Читать на русском
Новим послом України в США може стати колишній міністр фінансів України Оксана Маркарова. МЗС вже внесло її кандидатуру на розгляд Зеленському.
фото РБК-Україна

МЗС України внесло на розгляд президента Володимира Зеленського кандидатуру нового посла США. Ним може стати колишній міністр фінансів України.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в п'ятницю, 20 листопада, в Facebook.

Співпраця з МВФ: як відсутність траншу позначиться на бюджеті наступного рокуУкраїна не отримає траншу МВФ найближчим часом і в наступному бюджетному році це відчує бізнес, вважає експерт.

Він нагадав, що зараз надзвичайним і повноважним послом України в США є Володимир Єльченко. За словами Кулеби, претензій до його роботи немає, проте його хочуть змінити в рамках ротації.

«Кандидатуру нового посла на розгляд президента вносить міністр закордонних справ. Зваживши всі аргументи, я запропонував кандидатуру Оксани Маркарової (екс-міністр фінансів України - ред.) Процедура її оформлення запущена, але традиційно займає певний час. Можу дати тільки одну пораду - судіть про призначення за підписаним указом президента, а не публікаціями в пресі», - написав Кулеба.

Міністр зазначив, що в разі призначення Маркарової, Україна отримає в Вашингтоні посла, яку добре знають і в адміністрації США, зокрема в Держдепі і Міністерстві фінансів і в МВФ.

«Про те, що Маркарову відправляють тільки вибивати гроші з МВФ - це маячня. Важливо також те, що Маркарова буде перша в історії пані посол України в США. Це плюс», - додав глава МЗС,

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Володимира Єльченка послом України в США 18 грудня 2019 року.

Оксана Маркарова працювала в Міністерстві фінансів з 2015-го по червень 2020 року, в тому числі і на посаді глави міністерства.

На цьому тижні Зеленський провів переговори з главою місії МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: