Лукашенко звернувся до учасників акцій протесту

Читать на русском
Учасників антиурядових протестів будуть жорстко переслідувати за перехід до силових дій. Про це заявив Олександр Лукашенко.

Учасників антиурядових протестів будуть жорстко переслідувати за перехід до силових дій.

Про це в п'ятницю, 30 жовтня, заявив Олександр Лукашенко, повідомило інформагентство БелТА.

«Ми терпіли. Я відразу позначив: є червоні лінії. І не дай Боже хтось їх переступить», - сказав Лукашенко. За його словами, влада має намір посилити репресії проти активістів.

«Ті, хто сьогодні виходить на залізницю, ті, хто вішає фашистські прапори на лінії електропередачі, хто намагається зруйнувати, дестабілізувати інфраструктуру держави, повинні знати: відсьогодні, особливо у квартирах громадян, куди вони ховаються - ми в полон нікого не беремо», - заявив білоруський лідер.

Він також зазначив, що опір силовикам стане підставою для жорстких дій у відповідь.

«Якщо хтось доторкнеться до військовослужбовця (я вже зауваження зробив генералам), він має піти звідти як мінімум без рук. Я говорю це публічно, щоб всі розуміли нашу подальшу рішучість. Далі - все. Нам відступати нікуди, і ми відступати не збираємося», - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, у перший день загальнонаціонального страйку, який почався після оголошення режимові Лукашенка «народного ультиматуму», білоруські силовики затримали вже 347 осіб. Багатьох учасників протесту затримували із застосуванням насильства.

Також ми писали, що Лукашенко заявив про «терористичну атаку» на Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: