Протести у Білорусі: за весь час затримано вже майже 25 тисяч осіб, ще 8 – загинуло

Читать на русском
З моменту початку протестів у Білорусі силовики затримали вже майже 25 тисяч людей, з яких близько 1,2 тисячі притягнули до кримінальної або адміністративної відповідальності.
Фото: TUT.by

З моменту початку протестів у Білорусі силовики затримали вже майже 25 тисяч людей, з яких близько 1,2 тисячі притягнули до кримінальної або адміністративної відповідальності. Ще 8 осіб в ході протестів загинули.

Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська під час онлайн-конференції «Шлях до Варшавського безпекового форуму», пише Укрінформ.

За її словами, з моменту початку масштабних протестів у Білорусі спостерігаються репресії і насилля з боку влади.

«З моменту старту президентської виборчої кампанії до листопада 2020 року щонайменше 470 людей притягнуто до адміністративної відповідальності, щонайменше 850 осіб - до кримінальної відповідальності з політичних мотивів, 120 з них вважаються політичними в’язнями. Вісьмох людей убито»,- заявила Тихановська.

Вона також повідомила, що режим Лукашенка намагається стерти сліди своїх злочинів, як у випадку із знищенням стихійного меморіалу в пам'ять про вбитого кілька днів тому в Мінську Романа Бондаренка.

Нагадаємо, під час протестного маршу, який проходив 15 листопада у Мінську, силовики вдалися до жорстокого розгону мітингувальників.

Згодом стало відомо, що країни Європейського Союзу спільно з Великою Британією, Швейцарією та США засудили численні факти порушення прав людини у Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: