Білоруська опозиція анонсувала «Марш сусідів»

Читать на русском
Білоруська опозиція анонсувала черговий протестний марш, який має розпочатися 29 листопада о 12:00.
Фото: Dmitri Lovetsky/AP

Білоруська опозиція анонсувала черговий протестний марш, який має розпочатися 29 листопада о 12:00.

Про це повідомляє Nexta Live.

У повідомленні зазначається, що «Марш сусідів» буде присвячений не лише протестам всередині країни, але і намаганням сусідніх держав припинити насильство у Білорусі.

Акція повинна розпочатися о 12:00 в дворах багатоквартирних будинків. Люди утворять колони, після чого почнуть об'єднуватися з іншими колонами зі свого району. Організатори закликають білорусів триматися разом та не розбігатися у випадку сутичок із силовиками.

«Ви краще прибічників колгоспного фюрера знаєте рідні райони та місця, в яких можна сховатися в разі загрози. Не піддавайтеся страху: группа зі ста осіб не повинна розбігатися через один бус (із силовиками – ред.), а з тисячі – через сотню. Майте сміливість та готовність не втікати і не дозволяти бандитам хапати людей. Ми не нападаємо першими – але в разі чисельної переваги не віддаємо своїх», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Офіційно, перемогу здобув Олександр Лукашенко, за якого нібито проголосували понад 80% виборців. Після оголошення результатів, країну охопили масштабні акцію протесту, які і досі не вщухають.

Пізніше Олександр Лукашенко заявив про свою готовність піти з посади президента Білорусі після проведення в країні конституційної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: