На протестах в Мінську пройшли жорсткі «зачистки»

Читать на русском

У столиці Білорусі 15 листопада силовики вдалися до жорсткого розгону мітингувальників - за кілька хвилин було розігнано понад півтисячі демонстрантів.
фото tut.by

У столиці Білорусі 15 листопада силовики вдалися до жорсткого розгону мітингувальників - за кілька хвилин було розігнано понад півтисячі демонстрантів.

Про це повідомляє місцевий портал TUT.BY.

Так, під час акції протесту на мінській «Площі змін» силовики з щитами буквально за дві хвилини оточили демонстрантів. Після цього акцію жорстко розігнали, учасників масово затримували.

«Всього зачистка «Площі змін» зайняла 9 хвилин. Зараз площа абсолютно порожня. Силовики зірвали плакати, що висіли на меморіалі», - йдеться в повідомленні.

Во «дворе перемен» начались задержанияTUT.BY. Политика

На вулиці Червякова в Мінську весь вільний простір також зайняли силовиками і їх транспорт. Людей запихають в переповнені автозаки. Деяким громадянам влізти «допомагають» ударами кийків, пише портал.

При цьому люди скандували: «Один за всіх і всі за одного», «За вашу і нашу свободу», «Хто вбив Рому?», «Перестаньте вбивати», маючи на увазі Романа Бондаренка, який помер 12 листопада після затримання на протесті.

Як повідомляє правозахисний центр «Вясна», станом на 15:42 в списках затриманих за сьогодні - вже 330 прізвищ.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську, де тривають протести після президентських виборів, знову почалися жорсткі затримання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: