У Німеччині заборонять пластикові пакети у супермаркетах

Читать на русском
Пластикові пакети у супермаркетах Німеччини не продаватимуть з 2022 року. Таке рішення ухвалив німецький Бундестаг.
Фото: Shutterstock

Пластикові пакети у супермаркетах Німеччини не продаватимуть з 2022 року. Таке рішення ухвалив німецький Бундестаг.

Про це пише DW.

Німецький уряд підготував відповідний законопроєкт у листопаді минулого року.

Зазначається, що будуть заборонені пластикові пакети з товщиною стінок від 15-ти до 50 мікрометрів. Зазвичай саме такі пакети пропонують на касах у крамницях.

Не підпадають під заборону сумки для багаторазового використання, а також тонкі пластикові кульки, які використовують у відділах продажу овочів та фруктів.

Рада планує заборонити пластикові пакети: як це працює у світіВ Україні зараз дозволені будь-які пластикові пакети, як і їхнє виробництво. Водночас у Бангладеш виробникам одноразових пакетів загрожує до 10 років ув’язнення.

В організації із захисту довкілля WWF вважають, що ця заборона має радше символічний характер, адже в Німеччині лише один відсоток споживання синтетичних матеріалів припадає на пластикові пакети.

Також розкритикували урядовий законопроєкт представники фракції Лівої партії та Зелених у Бундестазі. Речниця з питань захисту довкілля Зелених Беттіна Гоффман заявила, що таким «мінізаконом не вдасться зупинити тренд до одноразової упаковки».

Нагадаємо, що у листопаді минулого року українські депутати підтримали в першому читанні законопроєкт про заборону пластикових пакетів з 2022 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: