Українці четвертий рік лідирують за кількістю посвідок на проживання в ЄС

Читать на русском

Українці з 2016 по 2019 рік отримують найбільше посвідок на проживання в ЄС. Майже чотири з п'яти дозволів українцям минулого року видала Польща.
Фото: InternationalWealth.info

Четвертий рік поспіль громадяни України отримують найбільше посвідок на проживання в ЄС. Більша частина дозволів видана Польщею.

Про це з посиланням на дані Євростату повідомляє «Європейська правда» в п'ятницю, 27 листопада.

Скільки дозволів на проживання в країнах ЄС видали українцям у 2015-2016 рокахАналітики «Слова і Діла» порахували, які країни найохочіше приймають українців та з яких причин наші громадяни їдуть до ЄС.

Так, в 2019 році посвідку на проживання в країнах-членах ЄС отримали 757 тисяч українців. Це виявилася найбільша група серед усіх одержувачів. Майже чотири з п'яти дозволів українцям видала Польща.

За даними статистики, основна причина, з якої поляки видавали українцям дозвіл на проживання, - це зайнятість (87% документів).

На другому місці за кількістю отриманих дозволів на проживання в ЄС - громадяни Марокко (133 тисячі дозволів, з яких 47% були видані в Іспанії). На третьому - громадяни Індії (131 тисяча, з них 19% в Німеччині).

Як уточнюється, на марокканців і індійців довелося 35% всіх перших дозволів на проживання, виданих ЄС в минулому році.

У виданні уточнюють, що в 2018 році громадянам України видали 527 тисячі посвідок на проживання, з яких майже 78,5% видала Польща, 5,1% - Чехія, 4,1% - Угорщина.

У 2017 і 2016 роках українці теж лідирували за кількістю нових дозволів на проживання в ЄС (в обох випадках - найбільше від Польщі).

Нагадаємо, в червні Рада ухвалила за основу законопроект про захист прав заробітчан.

Раніше «Слово і діло» аналізувало тенденції трудової міграції після карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: