Скільки дозволів на проживання в країнах ЄС видали українцям у 2015-2016 роках

Читать на русском

Українці посідають перше місце серед отримувачів дозволів на проживання в країнах ЄС у 2015-2016 роках. Аналітики «Слова і Діла» порахували, які країни найохочіше приймають українців та з яких причин наші громадяни їдуть до ЄС.

Згідно з даними, в 2015 році до Європи виїхали 500 тисяч осіб, а в 2016-му – 588,9 тисячі громадян України. Загалом частка позитивних відповідей для наших громадян на отримання дозволу на проживання в країнах ЄС становить майже 20%.

Щодо причин від’їзду з батьківщини, то на першому місці – пошуки роботи, на другому – навчання, а на третьому – сімейні обставини.

Найохочіше приймають наших громадян у Польщі. Частка українців серед усіх національностей, які отримали дозволи на проживання від Варшави, не нижча за 80%. Це 430,1 тисячі осіб у 2015 році та 512,6 тисячі осіб у 2016 році.

На другому місці за прихильністю до українців – Чехія, на третьому – Словачичина. В обох країнах частка у відсотках наданих дозволів на проживання українцям не нижча за 30%.

Нагадаємо, дозвіл на проживання – це дозвіл, дійсний щонайменше 3 місяці, який видають органи влади країни-члена ЄС та який дозволяє особам, що не є громадянами ЄС, перебувати на території країни-члена ЄС законно (з метою навчання, працевлаштування, за сімейними та іншими обставинами)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: