САП скерувала до суду ще одну справу екснардепа Скуратовського

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала обвинувальний акт стосовно колишнього члена парламенту від Радикальної партії і скерувала його до суду.
Сергій Скуратовський

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення стосовно колишнього народного депутата у недостовірному декларуванні за 2015 і 2019 роки.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдепутата від фракції Радикальної партії Сергія Скуратовського.

«6 серпня САП до Вищого антикорупційного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації народним депутатом України 8 скликання», – інформують у прокуратурі.

За версією слідства, народний обранець не вказав у деклараціях за 2015, 2019 роки відомості про корпоративні права, у тому числі компанії на Мальті, фінансові зобов’язання, автомобіль, яхту, користування нерухомим майном, всього на суму понад 53 млн грн.

Як відомо, 6 вересня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському у недостовірному декларуванні за 2016-2018 роки. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

У цій справі НАБУ завершило слідство і відкрило матеріали стороні захисту для ознайомлення. Однак, на думку слідства, екснардеп і адвокат зволікають з процедурою і тому детектив просив обмежити строки для ознайомлення. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, встановивши кінцевою датою 19 травня.

Нагадаємо, НАБУ хотіло оштрафувати екснардепа Скуратовського за неявку на допит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: