САП оголосила обвинувачення екснардепу Скуратовському

Читать на русском
Антикорупційний прокурор зачитав обвинувальний акт колишньому члену українського парламенту від Радикальної партії.
Сергій Скуратовський

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувачення колишньому народному депутату від фракції Радикальної партії Сергію Скуратовському у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«28 вересня за участі прокурора САП у Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання з розгляду по суті у справі про обвинувачення народного депутата України 8 скликання у декларуванні недостовірної інформації за 2015, 2019 роки – невнесення відомостей про корпоративні права, у тому числі компанії у Мальтійській Республіці, фінансові зобов'язання, автомобіль, яхту, користування нерухомим майном, всього на суму понад 53 млн грн. На засіданні прокурор САП оголосив короткий виклад обвинувального акту», – інформують у прокуратурі.

За даними пресслужби САП, на засіданні сторони обвинувачення та захисту також виступили зі вступними промовами.

Як відомо, 6 вересня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському у недостовірному декларуванні за 2016-2018 роки. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

У цій справі НАБУ завершило слідство і відкрило матеріали стороні захисту для ознайомлення. Однак, на думку слідства, екснардеп і адвокат зволікають з процедурою і тому детектив просив обмежити строки для ознайомлення. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, встановивши кінцевою датою 19 травня.

Нагадаємо, НАБУ хотіло оштрафувати екснардепа Скуратовського за неявку на допит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: