Голова Держрезерву відпущений під особисте зобов'язання

Читать на русском
На засіданні суду вісім народних депутатів виявили бажання взяти Вадима Мосійчука на поруки.

Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання голові Державного агентства резерву (Держрезерву) Вадиму Мосійчуку, який підозрюється у службовій недбалості.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 жовтня, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-секретаря прокуратури Києва Надію Максимець.

«Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід, однак не у вигляді нічного домашнього арешту з одяганням електронного браслета, а у вигляді особистого зобов'язання», - сказала вона.

Термін дії постанови - до 3 грудня 2018 року.

При цьому суд поклав на підозрюваного декілька процесуальних обов'язків, а саме утриматися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні, прибувати на кожну вимогу слідчого, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця проживання і здати документи для виїзду за кордон.

Максимець додала, що на засіданні суду відразу вісім народних депутатів виявили бажання взяти Мосійчука на поруки.

«Протягом п'яти днів з дня отримання повного тексту рішення прокуратура визначиться щодо його можливого оскарження», - зазначила прес-секретар прокуратури.

Раніше стало відомо, що суд відмовився відсторонити главу Держрезерву. Суд не визнав недостатніми ризики в перебуванні Вадима Мосійчука на посаді голови відомства, наведені прокурорами.

Напередодні силовики провели обшуки в Мосійчука. Йому вручили підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: