У «Нафтогазі» назвали суму збитків за 9 місяців цього року

Читать на русском
Збитки Нафтогазу за 9 місяців 2020 року - 17 млрд грн. На результати вплинуло значне зниження цін на газ і збільшення обсягів продажу газу.
Фото з відкритих джерел.

За дев'ять місяців 2020 року збитки НАК «Нафтогаз України» склали 17 млрд грн.

Як повідомили у пресслужбі компанії, на результати вплинуло зниження цін на газ і збільшення обсягів продажу палива.

Як змінювалася ціна на газ для українців за останні три рокиЦіна на газ для українців знову почала зростати. Як змінювалася вартість блакитного палива в 2018-2020 роках – на інфографіці.

У НАК уточнили, що після скасування спеціальних зобов'язань (Public Service Obligations, PSO) з 1 серпня 2020 року, українські споживачі можуть змінювати постачальника природного газу і отримувати переваги від ринкового ціноутворення.

При цьому, посередники, які постачають газ, повинні своєчасно розраховуватися за нього. Однак, платежі за частину поставок, реалізованих до 31 липня 2020 року на умовах PSO, залишаються простроченими, що стало причиною нарахування резервів сумнівних боргів в сумі 3,7 млрд грн за дев'ять місяців поточного року.

Також в компанії повідомили, що за дев'ять місяців було видобуто 10,7 млрд кубометрів і реалізовано 12 млрд кубометрів природного газу.

Нагадаємо, восени в Україні знову подорожчав газ для населення. «Слово і діло» відстежило, як змінювалася його вартість для українців в останні три роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: