У Тернопільській області студентів-медиків залучатимуть до боротьби з COVID

Читать на русском
Студентів Тернопільського національного медичного університету планують залучати до боротьби з коронавірусом. З відповідним проханням до закладу звернулася обласна влада.
Ілюстративне фото

Студентів Тернопільського національного медичного університету планують залучати до боротьби з коронавірусом. З відповідним проханням до закладу звернулася обласна влада.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської ОДА.

Зазначається, що обласне управління охорони здоров’я закликало студентів та викладачів закладу допомогти тернопільським медикам у боротьбі з хворобою.

«Ми звернулися до Тернопільського національного медичного університету з проханням посприяти у забезпеченості закладів охорони здоров’я працівниками. Частина спеціалістів зголосилася допомогти», - заявила голова управління охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко.

Вона додала, що добровольці отримуватимуть зарплатню відповідно до своєї професійної категорії.

«Серед них (тих, хто зголосився – ред.) один лікар-анестезіолог у пенсійному віці, студент, який працює в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги у Тернополі. Вони влаштовані на умовах цивільно-правових договорів», - підкреслила чиновниця.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що вже у наступному році українські медики зможуть заробляти не менше 22-25 тисяч гривень на місяць.

Також ми писали, що в разі продовження зростання рівня захворюваності коронавірусом в Україні може забракнути медичних працівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: