У 2021 році медики зароблятимуть 22-25 тисяч гривень на місяць – Степанов

Читать на русском
Для того, щоб українські медики припинили виїжджати працювати за кордон, влада планує збільшити їм розмір заробітної плати.
Фото з відкритих джерел

Для того, щоб українські медики припинили виїжджати працювати за кордон, влада планує збільшити їм розмір заробітної плати. Вже у наступному році вони зможуть заробляти не менше 22-25 тисяч гривень на місяць.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі «5 каналу».

За його словами, в умовах пандемії, Польща, Чехія і Німеччина спрощують процедуру працевлаштування для медпрацівників-іноземців, зокрема і українців, для того, щоб ті могли безперешкодно там працювати.

«Саме тому ми наголошуємо на прийнятті адекватного бюджету на 2021 рік - щоб заробітна плата лікаря починалася від 22-25 тисяч гривень. І це один з головних факторів щодо зупинки від'їзду наших громадян, наших лікарів, наших медичних працівників за кордон», - додав міністр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в разі продовження зростання рівня захворюваності коронавірусом в Україні може забракнути медичних працівників.

Також ми писали, що Фонд соціального страхування призначив довічні виплати для шести медиків, які після зараження коронавірусом отримали групу інвалідності або втратили працездатність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: