Болгарія планує посилити карантин

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Болгарії тамтешній уряд планує запровадити додаткові карантинні обмеження.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Болгарії тамтешній уряд планує запровадити додаткові карантинні обмеження.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що міністр охорони здоров'я Болгарії Костадін Ангелов заявив, що у середу будуть обговорюватися заходи, спрямовані на запобігання перевантаженню системи охорони здоров'я.

«Як би ми не готувалися, жодна система (охорони здоров'я – ред.) не витримає такого тиску. Ми більше не можемо дозволити собі втрачати життя молодих людей, людей похилого віку, лікарів і вчителів», - сказав Ангелов.

Повідомляється, що згідно з планом, який у разі його затвердження набуде чинності з 27 листопада, школи та університети перейдуть на онлайн-навчання, а дитячі садки та ясла будуть закриті.

Спортивні та культурні заходи будуть заборонені, в тому числі семінари, конференції та приватні урочистості. Зачинаються усі ресторани, бари і кафе, а також магазини, за винятком аптек і продовольчих магазинів.

Забороняються також туристичні поїздки як по країні, так і за кордон.

Нагадаємо, влада Великої Британії обговорює запровадження «ковідних» паспортів для тих громадян, які зроблять щеплення від коронавірусу. Люди з таким документом зможуть «обходити» деякі карантинні заборони.

Також ми писали, що влада Чорногорії схвалила рішення про посилення умов комендантської години - нові заходи набувають чинності з 25 листопада і діятимуть до 8 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: