Бельгія посилює карантинні обмеження

Читать на русском
Бельгія впроваджує обов'язковий масковий режим у всіх громадських місцях і підсилює деякі карантинні обмеження. Нові заходи почнуть діяти з суботи, 25 липня.
Фото: Софі Вільмес (wikimedia by Thomasdaems89)

Бельгія впроваджує обов'язковий масковий режим у всіх громадських місцях і підсилює деякі карантинні обмеження. Нові заходи почнуть діяти з суботи, 25 липня.

Про це повідомляє L'Echo.

Як заявила прем'єр-міністр Бельгії Софі Вільмес, уряд вирішив не активувати 5-у фазу виходу з карантину. Замість цього впровадять низку додаткових заходів для боротьби з поширенням коронавірусу.

З суботи, 25 липня, Бельгія розширить список публічних місць, де потрібно обов'язково носити захисну маску. Сюди увійдуть блошині ринки, виставкові комплекси, вулиці й зони з інтенсивним рухом (будуть визначені муніципальною владою), ресторани (крім відвідувачів за столом).

Крім того, гостям ресторанів і кафе на вході доведеться залишати свої контактні дані для зв'язку з ними в разі виявлення поблизу спалаху захворювання.

Роботу нічних магазинів заборонять, їм буде дозволено приймати клієнтів до 22:00. Також посилять контроль за дотриманням карантинних вимог у розважальних закладах.

Місцевим владам дозволили самим вирішувати, коли необхідно посилювати чи послаблювати обмеження - залежно від епідситуації в регіоні. Втім, перед цим мери муніципалітетів мають узгодити рішення з регіональною владою та губернатором.

Раніше Ляшко пояснив, яким з 1 серпня буде адаптивний карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: