У Великій Британії можуть з'явитися «ковідні» паспорти

Читать на русском
У Великій Британії планують запровадити ковідні паспорти для тих громадян, хто зробить щеплення від коронавірусу.
фото zimbio.com

Влада Великої Британії обговорює запровадження «ковідних» паспортів для тих громадян, хто зробить щеплення від коронавірусу. Люди з таким документом зможуть «обходити» деякі карантинні заборони.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на свої джерела в уряді.

Коронавірус у світі: в яких країнах запровадили карантин «вихідного дня»Не тільки в Україні вирішили спробувати перервати ланцюжок заражень коронавірусом за допомогою часткового локдауну.

За даними видання, питання про запровадження таких паспортів хоче поставити прем'єр-міністр Борис Джонсон у парламенті в найближчий понеділок, 22 листопада.

В уряді Британії вважають, що країна зможе повернутися до нормального життя тільки після вакцинації і щомісячного тестування всього населення.

Наявність щеплення і негативного тесту на коронавірус дасть людям можливість не дотримуватися обмеженнь і комендантської години.

Очікується, що Джонсон завтра також проінформує про завершення з 2 грудня національного карантину в Британії і повернення до локального карантину.

Як пише The Sunday Times, передбачається, що на Різдво влада послабить обмежувальні заходи, а після свят знову посилить їх.

Нагадаємо, компанії Biontech і Pfizer почали процес реєстрації вакцини від коронавірусу в США.

При цьому ще одна компанія в США - Moderna - вже готується до підсумкових випробувань вакцини, яка також показала ефективність в 95%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: