Захоплення заручників у Грузії: підозрюваному загрожує 14 років ув’язнення

Читать на русском
Грузинська прокуратура висунула офіційне звинувачення 31-річному жителю Тбілісі, який 20 листопада захопив заручників у грузинській столиці.
Фото: publika.ge

Грузинська прокуратура висунула офіційне звинувачення 31-річному жителю Тбілісі, який 20 листопада захопив 19 заручників у грузинській столиці.

Про це повідомляє видання «Новини-Грузія».

Зазначається, що чоловіка обвинувачують у захопленні заручників (пункт «В» частини 2 статті 144 КК Грузії), за що йому загрожує від 9 до 14 років позбавлення волі.

Раніше йому також закидали незаконне зберіганні та носіння вогнепальної зброї (частини 3 і 4 статті 236 КК Грузії), але після проведення балістичної експертизи її виключили з обвинувачення.

Сторона звинувачення вже звернулася до суду з клопотанням про обрання як запобіжного заходу тюремного ув'язнення. Адвокати мають намір домагатися звільнення підозрюваного на час слідства.

За їх словами, обвинувачений розцінює свої дії, як певний соціальний маніфест. Вони заявляють, що пограбування банку не було головною метою чоловіка.

Нагадаємо, 20 листопада у Тбілісі невідомий чоловік захопив приміщення фінансової установи на проспекті Церетелі. Зловмисник взяв у заручники дев'ятьох осіб, які перебували у приміщенні.

Пізніше він висунув ряд вимог. Зокрема, вимагав заборонити азартні ігри. Після тригодинних перемов чоловік здався та відпустив заручників. Його затримали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: