Керівник патрульної поліції випробував на собі дію електрошокеру

Читать на русском
Керівник патрульної поліції України Євгеній Жуков випробував на собі дію електрошокеру Taser, який невдовзі з’явиться на озброєнні правоохоронців.

Керівник патрульної поліції України Євгеній Жуков випробував на собі дію електрошокеру Taser, який невдовзі з’явиться на озброєнні правоохоронців.

Відповідне відео було опубліковане на офіційному каналі Патрульної поліції у YouTube.

У ньому Жуков розповів, що Taser – це електрошокер стримувальної дії, який допомагає знерухомити людину на короткий час без шкоди для її здоров’я. Його застосовують правоохоронці у більш ніж ста країнах світу, зокрема, у США, Канаді, Великій Британії та Ізраїлі.

Taser Х2. Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков розповідає про його використанняПатрульна поліція України

«Taser допомагає на короткий час знерухомити правопорушника, якщо ситуація вимагає екстрених заходів. Він автоматично записує час, місце, та тривалість кожного використання, і зберігає цю інформацію. Сьогодні це безпечний спосіб зупинити правопорушника», - додав Жуков.

Після того, як правоохоронець розповів про сам електрошокер, він перевірив на собі його дію, внаслідок чого був знерухомлений.

«Це було доволі неприємно, але я цілий та здоровий. Я відчуваю себе, як після виснажливого тренування і точно не готовий вступати в бійку», - розповів Жуков після закінчення перевірки.

Зазначимо, що, згідно з чинним законодавством, електрошокери можуть застосуватися тільки у випадках відбиття нападу, зокрема на поліцію, а також для відбиття нападу тварини, що загрожує життю або здоров’ю людей.

Правоохоронці зможуть його використовувати проти громадян, які вчинили адміністративне чи кримінальне правопорушення й чинять фізичний опір поліцейському, які вчинили тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагаються втекти або озброєних громадян, які погрожують відкриттям вогню або застосуванням інших предметів, що загрожують життю чи здоров’ю людей.

Нагадаємо, раніше поліція затримала чоловіка, який погрожував підірвати ресторан у центрі Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: