Імунітет до коронавірусу може зберігатися до восьми місяців – дослідження

Читать на русском
Австралійські вчені дійшли висновків, що імунітет до хвороби може зберігатися до восьми місяців після зараження.

Австралійські вчені дійшли висновків, що імунітет до хвороби може зберігатися до восьми місяців після зараження. Це дає надію на довгостроковий захист при вакцинації, повідомляє телеканал Nine News.

Фахівці виявили В-клітину пам'яті, яка «запам'ятовує» вірус і запускає вироблення захисних антитіл при повторному зараженні. У 25 хворих на COVID-19 взяли зразки крові після зараження від четвертого по 242-й день. Вчені виявили, що кількість антитіл починає знижуватися через 20 днів після зараження, проте В-клітини пам'яті присутні протягом восьми місяців.

Зазначається, що результати цього дослідження – це переконливий доказ того, що вакцина від COVID-19 працюватиме тривалий час.

«Ці результати однозначно показують, що пацієнти, інфіковані вірусом COVID-19, дійсно зберігають імунітет проти нього», – розповів керівник дослідження з австралійського Університету Монаша.

Зазначимо, що компанія Moderna оцінила ефективність своєї COVID-вакцини майже в 95%. Такою ж ефективною назвали свою вакцину в американській компанії Pfizer.

Нагадаємо, у світі зафіксували понад 59 мільйонів випадків COVID. Тим часом, у ВООЗ вже прогнозують третю хвилю хвороби на початку 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: