У Бердянську поліція відкрила кримінальне провадження через підробку бюлетенів

Читать на русском
У Бердянську слідчі за фактом порушення виборчого законодавства відкрили кримінальне провадження.
Фото - «Слово і діло».

У Бердянську слідчі за фактом порушення виборчого законодавства відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляє пресслужба поліції Запорізькій області, голова однієї з ДВК виявила акт від 20 листопада 2020 року про невідповідність бюлетенів вимогам ч.4 ст. 240 Виборчого кодексу України.

Місцеві вибори-2020: чи є програми у нових мерів і що вони обіцяютьБільшість кандидатів у мери на виборах-2020 не подавала персональної програми, а скористалася програмою партії.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Нагадаємо, 22 листопада в 11 містах України відбувся другий тур виборів мера.

Спостерігачі зафіксували нечисленні порушення виборчого процесу, серед яких спроби сфотографувати бюлетень та недостатню кількість урн і кабінок.

Також упродовж минулої доби, 22 листопада, до поліції надійшло 407 повідомлень про порушення виборчого процесу. За 11 з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: